TSO

TSO     Overblijven / Tussenschoolse opvang (K)eet en Zo

Het overblijven valt onder de verantwoordelijkheid van de directie van de school. De uitvoering geschiedt door  Stichting (K)eet en Zo, in samenwerking met ouders/verzorgers.

Alle kinderen mogen op onze school overblijven. De overblijftijd is van 12.00 uur tot 12.50 uur. De school ziet de tussenschoolse opvang als een belangrijke voorziening voor kinderen, die tijdens de middagpauze niet naar huis kunnen. Kwaliteit is daarbij van groot belang omdat goede tussenschoolse opvang bijdraagt aan de ontwikkeling van de kinderen. Overblijvende kinderen krijgen de gelegenheid om te eten, te spelen en tot rust te komen onder pedagogisch verantwoorde begeleiding en in een prettige ontspannen sfeer. Hierbij kiezen we er voor om de lunch in drie verschillende groepen te laten plaatsvinden. De kinderen dienen zelf hun lunch mee te nemen. De kinderen krijgen melk of water aangeboden. Indien zij dit niet wensen, dienen ze zelf drinken mee te nemen. Kinderen dienen geen snoepgoed mee te nemen.

De Stichting (K) eet en Zo  staat garant voor goede kwaliteit van de opvang door:

 • Het aanstellen van een algemene coördinator die verantwoordelijk is voor het beleid van de tussenschoolse opvang, centrale administratie en organisatie;
 • Begeleiding en deskundigheidsbevordering van de (huidige en nieuwe) overblijfkrachten en schoolcoördinator, die als vrijwilligers met vergoeding werkzaam zullen zijn bij de opvang.

 

tarief en aanmelden

(K)eet en Zo maakt gebruik van TSOpro voor het plannen en administreren van het overblijven. Het is een flexibel en klantvriendelijk systeem. Groot voordeel van TSOpro is dat u als ouder zelf door inloggen uw kind(eren) dagelijks tot 9.00 uur kan aan- en afmelden (ook via internet op telefoon of tablet) én dat u achteraf per maand betaalt voor de overblijfdagen, waarvoor u uw kind hebt aangemeld. U betaalt per overblijf € 2,50.

Belangrijk: Om gebruik te kunnen maken van het overblijven moet u zich vooraf als ouder registreren en een machtigingsformulier ondertekend inleveren. Daarom raden we alle ouders aan (ook als u niet van plan bent om op korte termijn al gebruik te maken van het overblijven) om zich te registeren. U kunt dan op ieder gewenst moment direct uw kind aanmelden voor het overblijven!

 

Registratie op TSOpro:

Ook als je meerdere kinderen hebt die (gaan) overblijven, hoeft u zich maar één keer te registreren. Doe dit als volgt:

 1. Ga naar: https://destappen-keetenzo.tsopro.nl (let op! zonder www.)
 1. Ga naar de pagina Aanmelden en klik op groene knop Registreren.
 1. Vul uw e-mailadres en een wachtwoord in (onthoud het wachtwoord!).
 1. U wordt doorgeleid naar een pagina waar u zich in 3 stappen registreert.
 1. Als u zich gaat registreren, is het raadzaam dit te doen op een computer die gekoppeld is aan een printer.
 1. Machtigingsformulier uitprinten en ondertekenen. NB Uiteraard gebruiken we het machtigingsformulier alleen als u daadwerkelijk gebruik maakt van het overblijven!
 1. Inleveren machtigingsformulier bij schoolcoördinator  – gescand naar mailadres of  in envelop met naam erop afgeven aan leerkracht.
 1. Nadat zij uw machtigingsformulier hebben ontvangen en verwerkt, ontvangt u een mail.
 1. Vanaf dan kunt u uw kind(eren) via de website aanmelden voor vaste en losse overblijfdagen (in de mail staat hoe u dit doet).

Op onze school is de TSO-schoolcoördinator:

Bs de Stappen

Dinies Oerlemans

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tel: 0164  616 384

 

Heb je vragen over het overblijven of het werken met TSOpro?

Met vragen over het overblijven (dagelijkse gang van zaken) of TSOpro kunt u terecht bij de desbetreffende schoolcoördinator. Zie hierboven de contactgegevens vermeld.